Covid-19 intézkedések_Szolgáltatásaink

A vonatkozó kormányrendelet értelmében a könyvtár épületeit 2020. november 11-től bezártuk, azokat látogatni nem lehet.

2021. március 8-tól a kölcsönzési szolgáltatásaink szünetelnek.

 

Online szolgáltatásaink tovább működnek. Amennyiben nincs érvényes könyvtári tagsága, ezen az oldalon regisztrálhat (csak egyetemi polgárok)>>

Ha kérdése van, keressen fel elérhetőségeink egyikén, vagy az alábbi email címen: 

 

Digitális másolatok kérése

A járványidőszak alatt lehetőség van - hatályos jogszabályok maradéktalan betartásával - cikkek és könyvfejezetek digitális másolatának igénylésére, max. 60 oldalig.

A kérés menetéről itt olvashat>>

 

Könyvek visszaadása

Könyvek visszahozatalára továbbra is van lehetőség, könyvbedobó szekrényeken vagy automata könyvvisszavételi terminálokon keresztül. A könyvek visszaadását az alábbi könyvtárainknál teheti meg: 

E pontokon a DEENK bármely könyvtárából kivett könyveket visszaadhatja. Más intézet könyvtárainak könyveit kérjük, ne dobja be.

unipass kép

A Bölcsészettudományi és Természettudományi Könyvtáránál, illetve a Böszörményi úti Campus Könyvtáránál automata könyvvisszavételi terminálok is működnek, amelyek a könyvtár nyitvatartásától függetlenül használhatóak. A Kassai úti Campus Könyvtáránál a könyvvisszavételi pont pedig 0-24 órában üzemel.

 

A könyveket postai úton is visszaküldheti a 
DEENK, 4032 Debrecen, Egyetem tér 1.
címre.

 

Határidők hosszabbítása

A kölcsönzés határideje 5 alkalommal meghosszabbítható. A rendkívüli helyzetre való tekintettel, amennyiben elérte a maximális hosszabbítást, kölcsönzéseit automatikusan meghosszabbítjuk. 

 

Fennálló tartozások rendezése 

Egyetemi hallgatók a könyvtári tartozásokat a Neptun tanulmányi rendszerben egyenlíthetik ki. 

unipass kép

Ne feledje! A tartozások nem a könyvek visszahozása, hanem a rendszerünkben történő visszavételt követően jelennek meg a Neptunban, így kiegyenlítésükre is csak ezt követően lesz lehetőség.

 

Igazolás kikörözéshez

A legtöbb kar esetében a kikörözéseket online, csoportos formában intézzük, a Könyvtár és az adott Kar folyamatos egyeztetései alapján. Kérdéseivel kérjük keresse kollégáinkat az e-mail címen.

 

Elektronikusan elérhető könyvek, információforrások

Az előfizetett adatbázisok és információforrások távoli eléréséhez használja az "Otthoni elérés" beállításait >>

Adatbázisok

Az előfizetett és ingyenes adatbázisaink ebben a listában böngészhetőek >>>

A listát folyamatosan bővítjük a koronavírus-járvány miatt átmenetileg elérhetővé tett elektronikus források jegyzékével.

Böngészhető kategóriák: magyar és külföldi e-könyvek, folyóiratok, átmenetileg elérhető tartalmak, tudománymetria, konzorciumi előfizetések és videógyűjtemények. A tartalmak emellett karok szerinti bontásban is megjeleníthetők.

 

E-könyvek és folyóiratok

Idegen nyelvű e-könyvek és folyóiratok közvetlen kereséséhez használhatja az E-dokumentumok keresőjét>>

 

Szélesebb körű hozzáférés a DEA-ban

Kiterjesztettük a Debreceni Egyetem elektronikus Archívumában (DEA) tárolt dokumentumok hozzáférését. A könyvtár beiratkozott felhasználói, miután böngészőjükben módosították otthoni eléréshez szükséges beállításokat, otthonról is elérhetik az "Egyetemi  IP" illetve a "Könyvtári számítógépek" korlátozással jelzett dokumentumait (pl. szak- és diplomadolgozatok) is. Részletekért kattintson ide>>

Szabadon elérhető online források

A nyíltan elérhető (open access) tudományos folyóiratok a Directory of Open Access Journals (DOAJ), a könyvek pedig a Directory of Open Access Books (DOAB) oldalán böngészhetők.

Az EISZ oldalán böngészhetők a koronavírus-járvány ideje alatt szabadon hozzáférhető nemzetközi szakirodalmi források >>

Debreceni Egyetemi Kiadó 

A rendkívüli helyzetre való tekintettel a DUPress a karok által az oktatásban használt jegyzeteket és szakkönyveket a beiratkozott oktatók és hallgatók számára távoli eléréssel hozzáférhetővé tette. 

További információ>>

Updated: 2021.04.08.