500 könyvvel a Föld körül

Ha nem is 80 nap, de egy év alatt körbeutazható az egész világ!ajánlópolc a könyvtárban

Ez már a negyedik év, amikor egész évre kiterjedő éves könyvajánló programmal kedveskedünk az olvasóknak.

Idén – Jules Verne ihletésére - „500 könyvvel a Föld körül” címmel indítottunk olvasást népszerűsítő akciót. 10 hónap alatt a Föld valamennyi kontinensét bemutatjuk, havonta 50 kiválasztott könyv segítségével. A januári induló „célállomás” Skandinávia és a Baltikum volt, februárban pedig Latin-Amerikával ismerkedhetünk a virtuális utazás során.

Az évente kihelyeztt tematikus ajánlóink célja a szórakoztatás, a kikapcsolódás és az olvasásra buzdítás, ezért elsősorban az ismeretterjesztő és szépirodalmi köteteket ajánljuk a könyvtár állományából.

A könyveket a megszokott helyükön, az egyetem Főépületében, a Bölcsészettudományi és Természettudományi Könyvtárban felállított polcokon találják meg az olvasók, akiknek egy, a közös utazás állomásait bemutató térkép is segít az eligazodásban.

könyv jelölők a térképenAz ajánló ebben az évben már interaktív módon is elérhető: a Historypin nevű oldalon minden hónaphoz külön gyűjteményeket hozunk létre, amelyekbe a kiválasztott könyvek borítóképét és ismertetőjét töltjük fel, a katalógusrekorddal kiegészítve. A gyűjtemények mellett látható térképen navigálhatunk a könyvek között: egy-egy földrajzi területre, országra vagy városra kattintva megjelenik, hogy hány ott játszódó könyv van az ajánlóban.

Frissítés dátuma: 2018.06.26.