Tehetségből fiatal kutató

2018, november 19 - 11:06
A Debreceni Egyetem 47 doktorandusza, köztük 16 külföldi PhD-hallgató mutatta be cikktervezetét a Gazdaságtudományi Kar Ihrig Károly Gazdálkodás- és Szervezéstudományok Doktori Iskolájának pénteki konferenciáján.

Az idén 25 éves fennállását ünneplő Ihrig Károly Gazdálkodás- és Szervezéstudományok Doktori Iskolának jelenleg 86 hallgatója van. Érdekesség, hogy nappali tagozaton a külföldi doktoranduszok száma több mint a magyar diákoké.

- Örömmel tapasztaljuk, hogy a Debreceni Egyetem 23 doktori iskolája közül a Gazdaságtudományi Kar kutatóműhelye működik az egyik legnagyobb létszámmal. Sőt, a jelentkezési adatok is évről-évre növekvő érdeklődést mutatnak belföldről és külföldről egyaránt – hangsúlyozta Pető Károly dékán a kar PhD-konferenciájának megnyitóján.

A Tehetségből fiatal kutató – A kutatói életpályát támogató tevékenységek a felsőoktatásban című projekt (EFOP-3.6.3-VEKOP-16-2017-00007) keretében megszervezett rendezvény célja az volt, hogy a doktoranduszok a Doktori Iskola törzstagjaiból és témavezetőiből álló bizottságok előtt mutathassák be leadott cikktervezeteiket.

- A mai konferencián négy magyar és idén először két angol nyelvű szekcióban számolnak be tudományos eredményükről a PhD-hallgatók. Minél több cikk sikeres publikációja érdekében igyekszünk tanácsokkal, javaslatokkal ellátni a doktoranduszokat, hogy időben megszerezhessék doktori fokozatukat – emelte ki nyitó előadásában Popp József, a Doktori Iskola vezetője.

Az Ihrig Károly Gazdálkodás- és Szervezéstudományok Doktori Iskolában 1993-as fennállása óta eddig 134 PhD-hallgató szerzett tudományos fokozatot.

Sajtóiroda - TB