Új adatbázisok 2020-ban

magyar
2020. január 30. - 14:00
A Debreceni Egyetemen 2020-ban is számos új adatbázis vált elérhetővé.

Az adatbázisok számának növelésével az idei évben is bővült az egyetemen elérhető elektronikus források száma. Az adatbázisok közvetlenül elérhetőek bármely egyetemi számítógépről, illetve a könyvtárba beiratkozott egyetemi polgárok számára otthoni eléréssel az egyetemen kívül is.

 

Akadémiai Kiadó Szótárai
A szotar.net csomag az Akadémiai Kiadó egy- és kétnyelvű szótárait, valamint középfokú nyelvvizsgára felkészítő tesztjeit tartalmazza.


De Gruyter Journals - STM Package
A De Gruyter kiadó több mint 350 online folyóirat mellett további 400 open access folyóirat elérhetőségét biztosítja. A Debreceni Egyetem a Science, Technology & Medicine (STM) csomag folyóirataihoz rendelkezik hozzáféréssel.


Emerald Engineering
A 26 folyóiratból álló, magas színvonalú, speciális portfólió  a mérnöki technológia valamennyi fő területét lefedi.


Nutrition and Food Sciences
A CABI gondozásában lévő adatbázis a klinikai táplálást, élelmiszer-tudományt, és -technológiát, táplálkozás-élettant, táplálási eljárásokat, és a táplálkozással kapcsolatos közegészségügyi kérdéseket figyeli, kiegészítve teljes szövegű forrásokkal.


Sage STM Package
Az adatbázis hozzáférést biztosít a legnagyobb tudományos kiadók folyóirataihoz. A Debreceni Egyetem által előfizetett Science, Technology & Medicine (STM) csomag 488 folyóiratot és körülbelül 577 ezer cikket tartalmaz.


UpToDate Advanced
Az UpToDate Advanced kiegészíti az UpToDate adatbázist a Pathways és a Lab Interpretation szolgáltatásokkal.

  • UpToDate Pathways: interaktív útmutatók, amelyek segítenek a speciális klinikai kérdésekkel kapcsolatos megfelelő döntések meghozatalában.
  • Lab Interpretation: tanulmányok a rendellenes laboratóriumi eredmények gyors értelmezéséhez és a következő lépés kiválasztásához.

 

A Debreceni Egyetem által előfizetett, illetve ingyenesen elérhető adatbázisokról itt tájékozódhat.