Születésnapi krónika

A Születésnapi / Ünnepi / Családi Krónika egy adott nap sajtójából kínál összeállítást, melyet színesítünk korabeli plakátokkal, aprónyomtatványokkal, fényképekkel. Az újságok, plakátok eredeti példányából készült digitális másolatot jó minőségű (90 gr-os) papírra nyomtatjuk. Amennyiben az Ön által megjelölt napon újság nem jelent meg, úgy a napot követő legkorábbi példányból készítjük el a másolatot. 1984-ig hétfőn nem jelentek meg a jelentősebb napilapok, ezeket a kizárólag hétfőn megjelenő egyéb újságokkal pótolták. 1985-től vasánap nem jelenik meg napilap, csak a Vasárnapi Hírek és a Vasárnapi Blikk.

A hírlapok és a folyóiratok kezdettől fogva fontos részét képezik az Egyetemi Könyvtár állományának. Jó keresztmetszet található gyűjteményünkben a XX. század első felének időszaki kiadványaiból is, de a kötelespéldány-szolgáltatásnak köszönhetően, 1952-től a hazai nyomdászat teljes termése eljut hozzánk.

Sajátos színfoltot, egyben jelentős értéket képvisel a különgyűjteményeink között a Plakáttár, amely másfél milliónál is több plakátot és aprónyomtatványt tartalmaz. 1952-től épül, de az 1920-as, 30-as évekből származó plakátok pótlólagos beszerzésével szinte az egész évszázad reklámvilágából, alkalmazott grafikai terméséből ízelítőt ad. Színes képek és szöveges információk sokasága vall a XX. századról. Képet ad jelentős történelmi, kulturális, társadalmi, politikai, gazdasági eseményeiről, kereskedelméről, idegenforgalmáról, film- és színházművészetéről s ezernyi más témáról: Magyarország mindennapjairól és ünnepeiről.

Hogyan készül?  |   Referencia kiadvány  |   Krónika születik

Borítók, kötészet, árak  |   Megrendelő lap

Frissítés dátuma: 2018.07.16.