Cikkek

Cikkek keresése a DEENK-ben

  • Elektronikus cikkek kereséséhez használja a UDiscover keresőjét, vagy az Ebsco Discovery Service nevű szolgáltatásunkat. Magyar és idegen nyelvű, tudományos és népszerű irodalom keresésére egyaránt használható.
  • A Debreceni Egyetemen született tudományos publikációkat az iDEa Tudóstér oldalán keresheti.
  • Nyomtatott folyóiratok cikkeit az online katalógussal kérheti ki. A katalógusban nem kereshet közvetlenül cikkekre. Keresse meg a folyóirat nevét és kattintson a „raktári kérés” gombra. A felugró ablakban adja meg a keresett cikk adatait.
    figyelem

    Ne feledje! A folyóiratok nem kölcsönözhetők, a cikkekről másolatot készíthet.

Közvetlen hozzáférés tudományos cikkekhez

A DEENK közvetlen hozzáférést biztosít a legnagyobb tudományos cikkadatbázisok (Pubmed, Web of Science, Scopus, Google Scholar stb.) előfizetett tartalmaihoz. A keresést követően, a találatok adatainál a „DEENK access” vagy a „findkukacuniv.debrecen” letöltő link jelenik meg, ha az adott tartalom elérhető a Debreceni Egyetemen.

figyelem

Ne feledje! Az előfizetett tartalmak csak az egyetem területéről, vagy az otthoni elérés beállítása után tölthetők le.

Cikkek keresése más gyűjteményekben

  • A magyar folyóiratok tartalomjegyzékei a MATARKA adatbázisban kereshetők. A hivatkozások egy része mellett a cikk teljes szövege is elérhető.
  • Magyar nyelvű folyóiratok cikkeinek adatait keresheti  EPA, HUMANUS, MATARKA közös keresőjében. A keresőben több folyóirat digitalizált változata is elérhető.
  • Az OJS kereső Open Journal Systems alapú magyarországi digitális folyóiratok cikkeihez nyújt ingyenes hozzáférést.

Frissítés dátuma: 2021.09.24.