Könyvtári tagság

Egyetemi polgárok

Amennyiben Ön a Debreceni Egyetem polgára (hallgató, oktató, dolgozó) az online regisztrációs felületen iratkozhat be. A tagság váltása ingyenes, érvényessége a beiratkozás időpontjától függetlenül a következő tanév szeptember 15-ig tart. 


Külső olvasók

Amennyiben Ön nem a Debreceni Egyetem polgára és elmúlt 14 éves, külső olvasói tagságot válthat. A beiratkozás díj fizetéséhez kötött,de 16 év alattiak, könyvtári, múzeumi, levéltári dolgozók, pedagógus igazolvánnyal rendelkezők, valamint fogyatékkal élők és a 70 éven felüliek számára ingyenes. Érvényessége a beiratkozástól számított fél vagy egy évig tart. 


Olvasótermi- és napijegy

Olvasótermi jegyet vagy napijegyet válthat, ha a könyvtári szolgáltatásokat csak helyben szeretné igénybe venni. Az olvasótermi jegy érvényessége egy tanévre, a napijegyé egy napra szól, dokumentumok kölcsönzésére nem használható. Váltása beiratkozási díjhoz kötött. 


Nyári egyetemisták tagsága

A tagság váltása ingyenes, érvényessége a nyári egyetemi időszak végéig tart.


Erasmus programban résztvevők tagsága

Könyvtári tagság váltása minden Erasmus hallgatónak ingyenes. A tagsággal kölcsönzési jogosultságot és teljes körű hozzáférést kap a könyvtár szolgáltatásaihoz, nyomtatott és elektronikus dokumentumaihoz. 


DRHE oktatók és hallgatók tagsága

A Debreceni Református Hittudományi Egyetem oktatói és hallgatói ingyenesen iratkozhatnak be a DEENK-be. 


Egyetemi cégek alkalmazottainak tagsága

A Debreceni Egyetemi külső egységeinek, cégeinek alkalmazottai az egyetemi polgárokéval azonos feltételekkel és jogosultságokkal válthanak könyvtári tagságot. 

Frissítés dátuma: 2021.09.10.