Read & Publish szerződések

A Read&Publish megállapodások keretein belül az egyes intézmények, vagy ún. konzorciumok vállalják, hogy a náluk affiliációval rendelkező szerzők helyett a cikkeik közlési díját 100%-ban kifizetik. A cikkek automatikusan open access jelennek meg (CC-BY vagy CC-BY-NC-ND licensz alatt), amennyiben a szerző nem határoz másképp. Emellett természetesen a megállapodás részét képezi a folyóirat és adatbázis előfizetések is.

A Debreceni Egyetem a következő kiadókkal áll ilyen szerződésben: 

 

Springer: 

Támogatás hibrid folyóiratokban:
A levelező szerzők abban az esetben jogosultak 100% közlési díj támogatásra, amennyiben a cikküket 2020-ben fogadták el, a folyóirat pedig a Springer Nature Open Choice (hibrid) portfóliójából való. Ez több, mint 1850 folyóiratot jelent, amelyből kutatóink válogathatnak. 

Kizárólag az Original Paper, Review Paper, Briefcommunication és a Continuing Education típusú cikkek alkalmasak a támogatásra. 

A cikk elfogadását követően a Springer kiadó értesíti a szerzőt az intézményi finanszírozás lehetőségéről. E-mailben küldi el a kitöltendő MyPublication formot, melynek segítségével nyilatkozhat a támogatás igénybevételéről.

A Springer útmutatóját megtalálja itt.

A lehetőségről a kiadó oldalán is tájékozódhat. Tekintse meg a Springer Nature leírását

Támogatás tisztán open access folyóiratokban:
A cikkek megjelenéséért abban az esetben vállalja át a költségeket a Debreceni Egyetem, ha a következő feltételek teljesülnek. A cikk, melynek típusa Original Paper, Review Paper, Briefcommunication vagy Continuing Education, levelező szerzője a Debrecen Egyetemhez affiliál, és 2020-2021-ben fogadták el közlésre egy teljes mértékben nyílt hozzáférésű folyóiratban, megfelel a támogatás feltételeinek. 

További részletekért és a támogatásra alkalmas 600 elemet számláló folyóirat listáért tekintse meg a Springer Nature open access folyóiratokra vonatkozó tájékoztatóját, vagy érdeklődjön az e-mail címen. 

 

Wiley: 

A Wiley kiadó folyóirataiban való publikálás támogatásához szintén feltétel, hogy a levelező szerző a Debreceni Egyetemhez affiliáljon. A megállapodás a 2019. január 15 után elfogadott Primary Research és Review Paper típusú cikkekre vonatkozik és a kiadó valamennyi folyóiratában igénybe vehető.
A kézirat beküldése előtt feltétlenül ellenőrizze az alábbi folyóirat listákat.

A támogatásra alkalmas open access folyóiratok listája. 

A támogatásra alkalmas hibrid folyóiratok listája.

A lehetőség 2020-2021-ben is aktív.

A támogatás igénybevételéhez a cikk beküldésekor (submission) kell nyilatkozni.
Útmutató teljes mértékben nyílt hozzáférésű folyóiratokhoz.
Útmutató OnlineOpen (hibrid) folyóiratokhoz

 

További részletekért tekintse meg a Wiley tájékoztatóját, vagy érdeklődjön az e-mail címen. 

 

Elsevier

Sikerült megállapodást kötni az Elsevier kiadóval is, mely 2019. július 1-től él. Ettől a dátumtól kezdődően a cikk beküldésekor tudnak nyilatkozni a levelező szerzők a támogatás igénybevételéről. A lehetőséget a Debreceni Egyetem szerzői a 2020-2021-es évben vehetik igénybe.  A levelező szerzőknek az Elsevier kiadó csaknem 1750 folyóiratában van lehetőségük publikálni, rájuk nehezedő pénzügyi teher nélkül. 
Tekintse meg a támogatható folyóiratok listáját!

Tájékoztató

 

figyelem

Figyelem! Előfordulhat, hogy a kiadók a szerző nevére állítanak ki számlát a közlési díjakról. Amennyiben 2 munkanap elteltével nem kap értesítést, hogy az intézmény teljesítette az átutalást, lépjen kapcsolatba a könyvtárral az e-mail címen.

figyelem

Figyelem! A publikációs díj finanszírozása kizárólag a közlési díjra (APC-re) vonatkozik. Egyéb extra költségeket, mint például oldal költség, színes ábra díja, nem tudunk támogatni.

 

Frissítés dátuma: 2020.01.24.