Read & Publish szerződések

A Read&Publish megállapodások keretein belül az egyes intézmények, vagy ún. konzorciumok vállalják, hogy a náluk affiliációval rendelkező szerzők helyett a cikkeik közlési díját 100%-ban kifizetik. A cikkek automatikusan open access jelennek meg (CC-BY vagy CC-BY-NC-ND licensz alatt), amennyiben a szerző nem határoz másképp. Emellett természetesen a megállapodás részét képezi a folyóirat és adatbázis előfizetések is.

A Debreceni Egyetem a következő kiadókkal áll ilyen szerződésben: 

 

Springer: 

Támogatás hibrid folyóiratokban:

A Debreceni Egyetemhez affiliáló levelező szerzők abban az esetben jogosultak 100% közlési díj támogatásra, amennyiben a cikküket 2021-ben fogadták el, a folyóirat pedig a Springer Nature Open Choice (hibrid) portfóliójából való. Ez több, mint 1850 folyóiratot jelent, amelyből kutatóink válogathatnak.  

Kizárólag az Original Paper, Review Paper, Briefcommunication és a Continuing Education típusú cikkek alkalmasak a támogatásra.  

A cikk elfogadását követően a Springer kiadó értesíti a szerzőt az intézményi finanszírozás lehetőségéről. E-mailben küldi el a kitöltendő MyPublication formot, melynek segítségével nyilatkozhat a támogatás igénybevételéről. 

A Springer útmutatóját megtalálja itt. 

A lehetőségről a kiadó oldalán is tájékozódhat. Tekintse meg a Springer Nature leírását.  

Támogatás tisztán open access folyóiratokban: 
A cikkek megjelenéséért abban az esetben vállalja át a költségeket a Debreceni Egyetem, ha a következő feltételek teljesülnek. A cikk, melynek típusa Original Paper, Review Paper, Briefcommunication vagy Continuing Education, levelező szerzője a Debrecen Egyetemhez affiliál, és 2021-ben fogadták el közlésre egy teljes mértékben nyílt hozzáférésű folyóiratban, megfelel a támogatás feltételeinek.  

További részletekért és a támogatásra alkalmas 600 elemet számláló folyóirat listáért tekintse meg a Springer Nature open access folyóiratokra vonatkozó tájékoztatóját, vagy érdeklődjön az   e-mail címen.  

 

Wiley: 

A Wiley kiadó folyóirataiban való publikálás támogatásához szintén feltétel, hogy a levelező szerző a Debreceni Egyetemhez affiliáljon. A megállapodás a 2019. január 15. után elfogadott Primary Research és Review Paper típusú cikkekre vonatkozik és a kiadó open access és hibrid folyóirataiban történő publikálás esetén is elérhető.  
A kézirat beküldése előtt feltétlenül ellenőrizze a támogatható folyóiratok listáját (hibrid és open access lista) a kiadó weboldalán!  

 

figyelem A lehetőség 2021-ben is aktív.

  

A támogatás igénybevételéhez a cikk beküldésekor (submission) kell nyilatkozni. 
Útmutató teljes mértékben nyílt hozzáférésű folyóiratokhoz. 
Útmutató OnlineOpen (hibrid) folyóiratokhoz 

  

További részletekért tekintse meg a Wiley tájékoztatóját, vagy érdeklődjön az   e-mail címen. 

 


 

Elsevier

Az Elsevier kiadóval kötött megállapodás 2019. július 1-től él. Ettől a dátumtól kezdődően a cikk beküldésekor tudnak nyilatkozni a levelező szerzők a támogatás igénybevételéről. A lehetőséget a Debreceni Egyetem szerzői a 2021-es évben is igénybe vehetik.  A levelező szerzőknek az Elsevier kiadó csaknem 1750 folyóiratában van lehetőségük publikálni, rájuk nehezedő pénzügyi teher nélkül.  

Böngésszen a támogatható folyóiratok között az Elsevier Journal Search Tooljában! 

Tájékoztató 

  

  

figyelem

Figyelem! Előfordulhat, hogy a kiadók a szerző nevére állítanak ki számlát a közlési díjakról. Amennyiben 2 munkanap elteltével nem kap értesítést, hogy az intézmény teljesítette az átutalást, lépjen kapcsolatba a könyvtárral az   e-mail címen.

   

figyelem

Figyelem! A publikációs díj finanszírozása kizárólag a közlési díjra (APC-re) vonatkozik. Egyéb extra költségeket, mint például oldal költség, színes ábra díja, nem tudunk támogatni. 

 

Frissítés dátuma: 2021.01.13.