Augusztus 21-én újra kinyit a könyvtár, de…

magyar
2019. augusztus 15. - 00:00
A térátalakítás miatt bizonyos korlátozások várhatók az érintett könyvtárakban.

Augusztus 21-én véget ér a nyári szünet a DEENK-ben. Könyvtáraink többsége ezen a napon újra megnyitja kapuit.  

A már javában zajló térátalakítási munkálatok miatt azonban az Élettudományi (ÉTK) és a Bölcsészettudományi Könyvtárban (BTEK) bizonyos korlátozásokra és némi kellemetlenségekre számíthatnak a hozzánk betérők.

Élettudományi Könyvtár

Az ÉTK-ban teljes egészében lezártuk a 3. emeletet. Terveink szerint itt egy új előadótermet alakítunk ki, és a tanulótér is teljesen átalakul majd.

 

Bezárjuk a 2. emelet keleti szárnyát is: ott, ahol eddig asztalok és babzsák-fotelek vártak, kényelmes tanulószobák fognak épülni.  

Bölcsészettudományi Könyvtár

Nagyobb korlátozásokra kell számítani a BTEK-ben. A könyvtár egészét érintő átalakítás miatt az épület átmenetileg nem látogatható majd.  

  • Ezen időszakban minden itteni könyv raktárba költözik, így azokat kizárólag a katalóguson keresztül, raktári kéréssel lehet kikérni.
  • Némileg módosul a raktári kiszolgálás rendje is, amiről itt tájékozódhat bővebben.
  • Kölcsönzéshez és a könyvek visszahozásához ideiglenesen egy ügyfélszolgálati pultot alakítunk ki a főbejárattól jobbra eső 143-as számú ajtóban.
  • A helyben használatra kért dokumentumokat (pl. folyóiratok) az építkezés ideje alatt az Élettudományi Könyvtárban szolgáljuk ki. Ennek rendjéről és szabályairól itt tájékozódhat bővebben.
  • Az átalakítás ideje alatt a Díszműszinten lévő, muzeális dokumentumaink kiszolgálása szünetel.

Reméljük, hogy e kellemetlenségekért kárpótlást nyújtanak majd megújult tereink.