Európai Uniós e-dokumentumok

Az EU nagy hangsúlyt fektet a dokumentumok teljes szövegű elérésére, és ösztönöz az e-dokumentumok használatának a növelésére. A legfontosabb források:

 

Cím Típus
Ursula von der Leyen :  Ambíciózusabb Unió Politikai iránymutatás a hivatalba lépő következő Európai Bizottság számára (2019-2024)
Az Unió helyzete 2018: Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnökének beszéde 2018. szeptember 12-én Az Európai Bizottság elnöke minden év szeptemberében beszédet mond az Unió helyzetéről az Európai Parlament előtt, amelyben számba veszi az elmúlt év eredményeit, és bemutatja az elkövetkező év kiemelt feladatait.
EUBookshop Az EU Kiadóhivatala az uniós intézmények kiadványait tartalmazza teljes szöveggel az Unió 24 hivatalos nyelvén. 
Europeana Európai Digitális Könyvtár, az Európai Unió multimédiás elektronikus könyvtára 2008 decemberétől áll a kultúra iránt érdeklődők rendelkezésére. Közös keresőfelületet biztosít az európai kulturális gyűjteményekben őrzött 50 millió digitalizált képhez, szövegekhez, hanganyaghoz és videóhoz.
Az Európai Unió Magyarországon Az e-dokumentum tartalmazza a Magyarországon működő uniós információt szolgáltató hálózatokat, irodákat, hivatalos képviseleteket, a tájékoztató és a tanácsadó szolgálatokat.
European Union Foreign Affairs Journal * Az elektronikus folyóirat 2009-ben jelent meg Németországban a LIBERTAS Europäisches Institut GmbH gondozásában. Tudományos cikkeket és tanulmányokat tartalmaz többek között kül- és biztonságpolitikai, külkereskedelmi, fejlesztéspolitikai, harmadik országokkal való kapcsolatok, emberi jogok és regionális integráció témákban.

A *-al jelölt oldalak nem érhetőek el magyar nyelven.

Frissítés dátuma: 2019.12.07.