Könyvtári Minőségi Díj

Könyvtári Minőségi Díj fotóAz Emberi Erőforrások Minisztériumának döntése értelmében 2017 elején a DEENK nyerte el a Könyvtári Minőségi Díjat. A kitüntető cím a könyvtár által bemutatott három innovatív szolgáltatás mellett az itt folyó minőségi munka elismerése is egyben, melynek fejlesztésére, javítására és PDCA-alapú működtetésére az elmúlt évben is különös hangsúlyt fektettünk. 

A pályázatban bemutatott szolgáltatásaink

iDEa Tudóstér

A Debreceni Egyetem kutatóinak profil-adatbázisa, ahol egy helyen láthatóak és kezelhetőek az egyetem kutatói, doktoranduszai, és kutatási egységei tudományos munkásságának eredményei.

Ugrás a szolgáltatáshoz>>

 

DUPress e-jegyzetek

Nyílt hozzáférésű, Creative Commons védelem alatt kiadott egyetemi jegyzetek, több e-könyves formátumban (epub, mobi) és PDF-ben.

Ugrás a szolgáltatáshoz>>

 

MÉTISZ

Egyedi, a tudományos, open access folyóiratok online szerkesztésére és publikálására alkalmas szoftver, melynek célja a tanszékek, tudományos  társaságok  által  kiadott  folyóiratok láthatóságának és indexeltségének növelése az online megjelenés biztosításával.

A Métiszt a DEENK 2010-2020 között fejlesztette és működtette, 2018 nyarától a rendszerrrel szerzett tapasztalataink birtokában váltottunk az Open Journal System (OJS) nyílt forráskódú szerkesztőségi rendszerre. Az ekkor létrehozott Debreceni Egyetem publikációs platform a Métisz korábbi tartalmai mellett az Egyetemi karainak tudományos folyóiratait is magában foglalja.

Bővebben a szolgáltatásról>>

Frissítés dátuma: 2021.05.04.