Elismerés a kiválóságért

Elismerés a kiválóságért cím, fotóEbben a gyorsan változó világban még nagyobb hangsúlyt kap a folyamatos fejlődés, a megújulás, a jövőbiztos szemléletmód, ami inspirál minket, hogy felvegyük a versenyt akár a piaci szférával is. Fontosnak érezzük kilépni a szakmai berkekből, és innovatív szolgáltatásainkkal túlmutatni a hagyományos könyvtári szolgáltatásokon és tereken.

2021 márciusában lehetőségünk volt megismerkedni az új EFQM modellel (EFQM Modell 2020), valamint a Nemzeti Kiválóság Elismerési Rendszerrel, amely EFQM modellen alapuló többszintű elismerési rendszer. A lépcsőfokok csúcsán a Nemzeti Kiválóság Díj áll.

Az új EFQM modell maximálisan ügyfélközpontú fejlődési szemlélete, alapelvei, eszköztára összhangban vannak a DEENK által is képviselt értékrenddel, szemléletmóddal. Arra biztat, hogy vizsgáljuk felül a korábbi működésünket, minden alapelvünket, és bátran, új szemszögből tekintsünk a jelenlegi szolgáltatásainkra és a jövőbeni szolgáltatási lehetőségeinkre.

A Nemzeti Kiválóság Elismerési Rendszer egy nemzeti szintű elismerési lehetőség, amelyben saját ágazatunkból kilépve tudjuk megmérettetni magunkat. A rendszer megmutatja, hogy a szervezet milyen mértékben képes kiemelkedő, kiváló teljesítményt nyújtani egy világszinten elismert és széles körben alkalmazott nemzetközi menedzsment keretrendszer, az EFQM Modell tükrében.

A többszintű elismerési rendszernek első lépését teljesítettük 2021 áprilisában egy mini projekt benyújtásával.

Ez apró lépés az úton, amin új lendülettel elindultunk, de mindenképpen egy tudatos első lépés ahhoz, hogy újabb kihívásokat teljesítsünk a kiválóság felé vezető úton.

Frissítés dátuma: 2021.05.07.